Mergi la conţinutul principal

Acces

Programul ACCES reprezintă un instrument de finanțare menit să susțină acțiuni și proiecte culturale din următoarele domenii: arte vizuale/arhitectură, cultură scrisă, cinematografie/audiovizual, artele spectacolului, dialog intercultural, patrimoniu imaterial/patrimoniu cultural mobil.

Inițiat în 2016 de către Ministerul Culturii, Programul ACCES are drept scop valorificarea potențialului cultural și creativ existent la nivel național și integrarea acestuia în sfera de circulație a valorilor culturale universale.

Principalele sale obiective sunt: promovarea valorilor culturale contemporane din România și stimularea valorificării acestora prin intermediul acțiunilor și proiectelor culturale în domenii diverse precum arte vizuale/arhitectură, cultură scrisă, cinematografie/audiovizual, artele spectacolului, dialog intercultural, patrimoniu imaterial/patrimoniu cultural mobil; sprijinirea dialogului intercultural și a acțiunilor de cooperare culturală ale comunităților etnice la nivel național, în domeniile mai sus amintite; valorificarea potențialului creativ al tinerei generații, evidențiindu-se astfel contribuția creativă și inovatoare a acesteia la patrimoniul cultural național; susținerea valorilor culturale contemporane românești și integrarea acestora în patrimoniul cultural universal.
 
Suma totală disponibilă pentru finanțarea nerambursabilă a acțiunilor/ proiectelor culturale din cadrul Programului ACCES este de 1.000.000 lei. Suma maximă care poate fi solicitată pentru un proiect este de 100.000 lei. Finanțarea se adresează asociațiilor, fundațiilor, instituțiilor publice de cultură și altor entități cu personalitate juridică ce desfășoară activități culturale.

Contact:

Direcția Creație Contemporană și Cultură Scrisă

Serviciul Cultură Scrisă

Tel/fax: 021.224.36.89

Serviciul Artele Spectacolului și Cinematografie

Tel/fax: 021.224.46.81

Acces