Mergi la conţinutul principal

ANUNȚ - Organizarea Sesiunii Naționale de Rapoarte Arheologice 2018, ediția a 52-a

  1. Muzeul Național de Istorie a Transilvaniei din Cluj Napoca a transmis Ministerului Culturii și Identității Naționale propunerea de a organiza Sesiunea Națională de Rapoarte Arheologice 2018, ediția a 52-a, în perioada 15-17 noiembrie 2018.
  2. Sesiunea Națională de Rapoarte Arheologice constituie cel mai important eveniment științific din domeniul arheologiei la nivel național, ajuns anul acesta la cea de 52-a ediţie. Organizat în diferite locaţii din România, evenimentul oferă prilejul prezentării celor mai recente rezultate ale cercetărilor arheologice din România desfășurate în campania din anul precedent, în cadrul a patru secţiuni: preistorie, perioada La Tène, antichitatea greco-romană şi perioada medievală. Această prestigioasă manifestare științifică se adresează reprezentanților principalelor instituţii cu activitate în domeniul arheologiei, precum şi reprezentanţilor serviciilor publice şi ai organizaţiilor neguvernamentale care activează în domeniul protejării patrimoniului arheologic.

În fiecare an, Sesiunea Naţională de Rapoarte Arheologice s-a desfăşurat în colaborare cu una sau mai multe instituţii muzeale sau servicii deconcentrate din subordinea Ministerului Culturii şi Identităţii Naţionale, al căror sprijin logistic a fost esenţial pentru buna desfăşurare a acestui eveniment cultural.

  1. Detalii privind organizarea, participarea, programul sesiunii și alte informații de interes vor fi comunicate ulterior.