Mergi la conţinutul principal

Comunicat de presă

Secretarul de Stat în Ministerul Culturii, domnul Alexandru Oprean, alături de Vicepreședintele Institutului Cultural Român, domnul Mihaly Nagy și Viceministrul Administrației de Stat pentru Presă, Publicații, Radio, Film și Televiziune din Republica Populară Chineză  au parafat astăzi,  16 mai 2016, „Memorandumul de Înțelegere dintre Ministerul Culturii din România, Institutul Cultural Român și Administrația de Stat pentru Presă, Publicații, Radio, Film și Televiziune din Republica Populară Chineză“, document ce stabilește condițiile de participare a României, în perioada 24 – 28 august 2016, la cea de-a XXIII-a ediție a Târgului Internațional de Carte de la Beijing.

 

Ceremonia a fost organizată în prezenţa E.S. domnul Xu Feihong, Ambasadorul Republicii Populare Chineze la Bucureşti, a E.S. domnul Wu Shangzhi, Viceministru, Administrația de Stat precum și a reprezentanţilor Administrației de Stat pentru Presă, Publicații, Radio, Film și Televiziune din Republica Populară Chineză, ai Ministerului Culturii din România și ai Institutului Cultural Român.

 

De asemenea, a fost încheiat un Memorandum de Înțelegere între Radio România și Administrația de Stat pentru Presă, Publicații, Radio, Film și Televiziune din Republica Populară Chineză privind participarea Republicii Populare Chineze în calitate de țară Invitat de Onoare la ediția din acest an a Târgului Internațional de Carte Gaudeamus.