Mergi la conţinutul principal

Concurs național | Expoziția Internațională de Artă - la Biennale di Venezia

COMUNICAT

Concurs național pentru selectarea proiectului care va reprezenta România la cea de-a 57-a ediție a Expoziției Internaționale de Artă - la Biennale di Venezia

 

Ministerul Culturii, Ministerul Afacerilor Externe și Institutul Cultural Român organizează concursul pentru selectarea proiectului care va reprezenta România la cea de-a 57-a ediție a Expoziției Internaționale de Artă - la Biennale di Venezia, concurs public de creație deschis participării autorilor individuali sau reuniți în colective ori organizații ne-guvernamentale de profil.Conform noului regulament stabilit de Bienala de la Veneția, începând cu această ediție, fiecare țară poate participa cu un singur proiect câștigător. Astfel, România va fi reprezentată la Bienală printr-un proiect ce se va desfășura în ambele spații expoziționale deținute de țara noastră la Veneția: Pavilionul României din Giardini della Biennale și Noua Galerie a Institutului Român de Cultură și Cercetare Umanistică. Tot o premieră este și faptul că la această ediție concursul va avea două etape de jurizare: prima etapă cu un rol de definire a conceptului curatorial și a conținutului, urmată de selectarea finaliștilor, care vor fi invitați să detalieze aspectele tehnice ale proiectului în etapa a doua de concurs. 
 

Ediția din 2017 a Bienalei de Artă de la Veneția se va desfășura în perioada 13 mai – 26 noiembrie 2017, cu previzionare pentru specialiști și presă în zilele de 10, 11 și 12 mai 2017.

 

În vederea îndeplinirii scopului concursului, vor fi constituite un Juriu și o Comisie de soluționare a contestațiilor. Componența acestora, precum și regulamentele de organizare și funcționare vor fi aprobate prin ordin al Ministrului Culturii și vor fi comunicate la o dată ulterioară.
 

Pentru a participa la concurs, solicitantul trebuie să depună un proiect care să conțină documentația obligatorie prevăzută în Regulamentul de organizare a concursului, afișat pe paginile de internet ale Ministerului Culturii (www.cultura.ro), Ministerului Afacerilor Externe (www.mae.ro), Institutului Cultural Român (www.icr.ro). Nu pot participa la concurs persoanele care au participat la organizarea sa, la elaborarea regulamentului, angajați ai instituțiilor organizatoare, membrii juriului și cei ai comisiei de soluționare a contestațiilor sau membrii familiilor acestora, până la gradul al doilea, inclusiv. Membrii juriului și ai comisiei de soluționare a contestațiilor nu pot primi misiuni profesionale legate de elaborarea proiectelor care vor fi înscrise în concurs. 
 

Înscrierea la Concurs se va realiza fără taxă, prin depunerea documentațiilor la sediul Ministerului Culturii, în atenția Compartimentului Monumente de For Public și Arhitectură Contemporană, Bd. Unirii nr. 22, sector 3, cod 030833, București, pîna la data de 12 decembrie 2016, ora 14.00. Proiectele transmise prin e-mail sau fax, cele incomplete, cele care nu respectă cerințele impuse de organizatori și cele care vor ajunge la Ministerul Culturii la o dată ulterioară datei menționate, indiferent de modalitatea de transmitere, nu vor fi luate în considerare.

 

Informații suplimentare la:

monumentedeforpublic@cultura.ro

 

 

Documente necesare: