Mergi la conţinutul principal

Conferință de presă despre cinematografie

Luni, 23 mai, de la ora 11.30, la Cinemateca Eforie (str. Eforie nr. 2), Ministerul Culturii va organiza o conferință de presă despre cinematografie, un obiectiv prioritar al acestui mandat asumat de Guvernul României. Vom prezenta Convenția de Cooperare încheiată între Centrul Național al Cinematografiei din România și Le Centre National du Cinéma et de l'Image Animeé din Franţa, semnată la Cannes în prezența Ministrului Culturii și Comunicării din Franța, Audrey Azoulay și Ministrul Culturii din România, Corina Șuteu, un document prin care se va pune în aplicare o politică comună în domeniul cinematografiei.

În cadrul conferinței de presă vor fi prezentate implicațiile Convenției de Cooperare în dezvoltarea industriei cinematografice din România și dinamizarea unor sectoare strategice ale cinematografiei, vom prezenta și procesul demarat în reformarea Centrului Național al Cinematografiei – CNC, RADEF – România Film, chestiunea sălilor de cinema din București și din țară, și măsurile de revigorare ale Arhivei Naționale de Film – ANF.

La Conferința de Presă va fi prezent și domnul Christophe Pomez, atașat cultural la București, din partea Institutului Francez. În cadrul conferinței de presă vom răspunde și la întrebările presei privind alte subiecte de interes ce țin de responsabilitatea Ministerului Culturii.