Mergi la conţinutul principal

Conservarea, protejarea și promovarea patrimoniului cultural subacvatic, pe agenda Ministerului Culturii și Identității Naționale

Secretarul de stat, Mihai-Alexandru Gherghe, a reprezentat Ministerul Culturii și Identității Naționale în cadrul dezbaterii Comisiei permanente comune a Camerei Deputaților și a Senatului pentru relația cu UNESCO privind găsirea unor soluții comune în conservarea, protejarea și promovarea patrimoniului cultural subacvatic. 

Dezbaterea a avut loc joi, 03 octombrie 2019, la Centrul de vizitare al Administrației Rezervației Biosferei Delta Dunării din Sulina, cu ocazia Convenţiei UNESCO 2001 privind protejarea patrimoniului cultural subacvatic şi implementarea sa în România.
Lucrările conferinței au debutat cu prezentarea conceptului de patrimoniu subacvatic și al unui istoric al cercetărilor subacvatice în România. Mai mult, au fost punctate proiectele de cercetare arheologică subacvatică întreprinse în ultimii ani, alături de oportunitățile, dar și problemele identificate. Totodată, discuțiile au avut loc în contextul perspectivelor europene de viitor ale patrimoniului nautic subacvatic al Sulinei.
La discuții au participat reprezentanții autorităţilor centrale şi locale, ai Administratiei Biosferei Delta Dunării, precum şi specialişti în domeniu.

Galerie de imagini