Mergi la conţinutul principal

Consultare cu privire la propunerea de Directivă privind Dreptul de Autor în Piaţa Unică Digitală

Actualizare: data consultării a fost modificată. Aceasta va avea loc miercuri, 17 ianuarie, începând cu ora 14:00.

Ministerul Culturii și Identității Naționale organizează împreună cu Oficiul Român pentru Drepturile de Autor o reuniune de consultare pe marginea propunerii de Directivă privind Dreptul de Autor în Piaţa Unică Digitală, care face parte din cel de-al doilea pachet de modernizare a cadrului legislativ european în materia dreptului de autor și a drepturilor conexe.

Reuniunea va avea loc în data de 15 ianuarie 2018, începând cu ora 10.00, la sediul Ministerului Culturii și Identității Naționale.

Așteptăm confirmarea participării dumneavoastră la această reuniune de consultare la adresa de e-mail afaceri.europene@cultura.ro până la finalul zilei de 11 ianuarie a.c..

 

Context:

La data de 14 septembrie 2016, Comisia Europeană a lansat în negociere «Pachetul Copyright», un set de 5 proiecte de acte normative, cu obiectivul unei revizuiri profunde a cadrului normativ european din materia dreptului de autor şi a drepturilor conexe, în directă corelare cu evoluţiile tehnologice accelerate şi cu discuţiile, la nivel european, privind Piaţa Unică Digitală.

Propunerea de Directivă privind Dreptul de Autor în Piaţa Unică Digitală vizează următoarele obiective: asigurarea unei oferte de conținut mai variate și un acces mai larg la aceasta la nivel online și transfrontieră; norme îmbunătățite privind drepturile de autor în domeniile cercetării și educației; asigurarea condițiilor unei piețe mai echitabile și sustenabilă pentru creatori și presă. 

 

Documente:

Propunerea de Directivă privind Dreptul de Autor în Piaţa Unică Digitală este disponibilă accesând următoarele linkuri: