Mergi la conţinutul principal

Deschiderea expoziției „Conversaţii neterminate asupra importanţei absenţei„ - La Biennale di Venezia

"Conversaţii neterminate asupra importanţei absenţei"/ "Unfinished Conversations on the Weight of Absence" s-a deschis ieri, 9 mai a.c., la Pavilionul României din Giardini della Biennale, în Veneția. În deschiderea Noii Galerii IRCCU, Secretarul de Stat din cadrul MCIN, Alexandru Pugna a transmis mesajul Ministrului Culturii și Identității Naționale:

În numele Ministrului Culturii și Identității Naționale, vă urez bun venit la Pavilionul României.

De mai bine de 100 de ani de participare, România își pune în valoare creativitatea și pasiunea în cadrul Bienalei, întrucât aceasta reprezintă o prioritate în strategia sa de diplomație culturală. Acest an nu ar fi putut fi o excepție.

Îmi doresc să mulțumesc în mod special Institutului Cultural Român și Ministerului Afacerilor Externe pentru că sunt niște parteneri instituționali minunați, domnului Attila Kim, Comisarul nostru național, pentru că este un ambasador neobosit al artei românești, domnului Cristian Nae, curatorul nostru și echipei sale pentru că au crezut în această expoziție și au lucrat neîntrerupt la realizarea ei, precum și celor 3 artiști Belu-Simion Făinaru, Dan Mihălțianu și Miklós Onucsan, pentru onestitatea cu care au avut conversaţii neterminate asupra importanţei absenţei. De asemenea, vreau să vă mulțumesc dumneavoastră pentru că sunteți aici, alături de noi. Sper să vă bucurați de pavilionul nostru.” 

Participarea României la cea de-a 58-a Expoziție Internațională de Artă – La Biennale di Venezia este organizată de Ministerul Culturii și Identității Naționale, Ministerul Afacerilor Externe și Institutul Cultural Român și se va desfășura în două locații: Pavilionul Național și Noua Galerie a Institutului Român de Cultură şi Cercetare Umanistică de la Veneţia, Campo Santa Fosca, Palazzo Correr, Cannaregio 2214. Deschiderea de la Galeria Nouă a fost, de la ora 18.00, în această seară.

Expoziția curatoriată de Cristian Nae, avându-l comisar pe Attila Kim, prezintă lucrările artiștilor români Belu-Simion Făinaru, Dan Mihălțianu și Miklós Onucsán, și va putea fi vizitată până pe 24 noiembrie 2019. 

Galerie de imagini