Mergi la conţinutul principal

Întâlnire de lucru pentru pregătirea Festivalului EUROPALIA ROMÂNIA

Astăzi, 15 septembrie 2017, a avut loc la sediul EUROPALIA International prima întâlnire de lucru oficiala după semnarea Acordului-cadru pentru organizarea Festivalului EUROPALIA ROMÂNIA în perioada octombrie 2019-ianuarie 2020 de către domnul Lucian Romașcanu, ministrul culturii și identității naționale, și contele Georges Jacobs de Hagen, președintele EUROPALIA International.

Delegația română condusă de domnul secretar de stat Alexandru Oprean a avut astfel o întâlnire în care au fost discutate aspecte ale unei mai bune organizări a Festivalului EUROPALIA ROMÂNIA, precum calendarul de pregătire a evenimentului.

Partea belgiană, reprezentată la întâlnire de către domnul Koen Clement, manager general, și domnul Dirk Vermaelen, director artistic al EUROPALIA International, și-a arătat disponibilitatea unei bune colaborări pentru pregătirea acestor acțiuni în baza Acordului-cadru semnat joi, 14 septembrie 2017, la Bruxelles.

La invitația partenerilor belgieni, delegația română a vizitat Centrul de Arte Frumoase (BOZAR). Domnul Paul Dujardin, directorul artistic și președintele BOZAR, a prezentat oaspeților spațiile și oportunitățile culturale generoase pe care acesta le poate oferi pentru proiectele ce se vor derula în cadrul Festivalului EUROPALIA ROMANIA.

Galerie de imagini