Mergi la conţinutul principal

Întâlnire a ministrului George Ivaşcu cu delegația Societății Patrimoniului Cultural din Emiratele Arabe Unite

Ministrul Culturii și Identității Naționale, George Ivașcu, a avut astăzi, 4 mai 2018, o întâlnire cu o delegație condusă de Excelența Sa Ing. Rashad Muhammad Bukhash, președintele Societății Patrimoniului Cultural din Emiratele Arabe Unite, însoțită de Excelența Sa Dr. Ahmed Abdulla Saeed Bin Saeed Almatrooshi, Ambasadorul Emiratelor Arabe Unite la București.

În cadrul întâlnirii, cele două părți au discutat despre rezultatele vizitei reprezentanților Societății Patrimoniului Cultural în România și despre activitățile culturale comune avute în vedere de ambele țări, ca urmare a semnării, în luna aprilie a anului curent, a Memorandumului de Înțelegere în domeniul cooperării culturale între Ministerul Culturii și Identității Naționale din România și Ministerul Culturii și Dezvoltării Cunoașterii din Emiratele Arabe Unite.

„Schimburile de experință sunt foarte importante pentru noi. Consider că cercetătorii, profesorii, dar și studenții noștri ar avea multe de învățat de la experții în probleme de prezervare a patrimoniului din Emiratele Arabe Unite. La rândul nostru, vom organiza conferințe și simpozioane la care reprezentanții mediului academic emiratez să participe, mai ales în contextul actualei diversități culturale emergente și al nevoii reale a comunităților de limbă arabă care trăiesc în România. Cred că în memorandumul pe care l-am semnat cu mândrie există suficiente instrumente pentru a ne cunoaște reciproc culturile și patrimoniul”, a declarat Ministrul Cuturii, George Ivașcu.

Totodată, partea română a propus delegației emirateze dezvoltarea colaborării în privința culturii digitale, domeniu în care resursele de care dispun și experiența Emiratelor Arabe Unite sunt de notorietate, precum și realizarea de schimburi culturale în domeniul literaturii, teatrului și filmului.

”Prin societatea noastră ajutăm autoritățile să protejeze și să promoveze patrimoniul cultural. În fiecare an, reprezentanții societății vizitează 3-4 state, România fiind a 38-a țară vizitată de la înființarea noastră. Este o țară frumoasă, cu oameni buni și multă istorie. Sperăm ca pe viitor să punem bazele unei colaborări instituționale consistente, care să îndemne societatea civilă la o mai bună cunoaștere reciprocă a culturilor noastre”, a declarat Excelența Sa Ing. Rashad Muhammad Bukhash, președintele Societății Patrimoniului Cultural din Emiratele Arabe Unite.

În finalul întâlnirii, ambasadorul emiratez i-a propus ministrului George Ivașcu o întâlnire cu omologul său din Emiratele Arabe Unite, E.S. doamna Noura bint Mohammed Al Kaabi, la București.

Galerie de imagini