Mergi la conţinutul principal

Întâlnirea interministerială The Black Sea Economic Cooperation (BSEC)

În perioada 13-14 iunie 2019 a avut loc întâlnirea interministerială The Black Sea Economic Cooperation (BSEC), Ministerul Culturii și Identității Naționale fiind reprezentat de către domnul secretar de stat Mihai-Alexandru Gherghe. Evenimentul a avut loc în orașul Plovdiv din Bulgaria și s-a desfășurat în prezența miniștrilor culturii din țări precum Albania,  Armenia, Azerbaijan, Bulgaria, Georgia, Grecia, Turcia și Rusia.

În cadrul lucrărilor interministeriale s-a reiterat angajamentul țărilor și popoarelor membre BSEC față de consolidarea spiritului de cooperare, dialog și înțelegere reciprocă. Totodată, s-a reafirmat voința puternică de a păstra vie bogăția și diversitatea culturală.

Participanții au adoptat Raportul reuniunii miniștrilor Culturii statelor membre ale Cooperării economice la Marea Neagră(OCEMN) și au decis să o prezinte la următoarea reuniune a Consiliul Miniștrilor Afacerilor Externe din statele membre OCEMN. Evenimentul a fost urmat de o conferință de presă susținută de Ministrul Culturii din Bulgaria.

Despre The Black Sea Economic Cooperation

 

The Black Sea Economic Cooperation (BESC) reprezintă cea mai veche organizație în domeniul geostrategic care conectează trei continente: Europa, Asia și Africa. Aceasta promovează relațiile economice dintre cele 12 state membre, oferind prin cei 26 de ani de existență, o platformă de cooperare în mai multe domenii, printre care și cel cultural. 

Galerie de imagini