Mergi la conţinutul principal

Întrevederea domnului Alexandru Oprean, secretar de stat în cadrul MCIN, cu domnul Nerses Ter-Vardanian, ministrul adjunct al culturii din Republica Armenia

În perioada 17 – 20 mai 2017, domnul Nerses Ter-Vardanian, ministrul adjunct al culturii din Republica Armenia, efectuează o vizită de lucru la București. În cadrul acestei vizite, demnitarul armean a avut o întrevedere cu domnul Alexandru Oprean, secretar de stat în cadrul Ministerului Culturii și Identității Naționale, în cadrul căreia au fost abordate subiecte ce țin de semnarea următorului Program de cooperare în domeniile culturii, educației și științei între Guvernul Republicii Armenia și România.

De asemenea, ministrul adjunct al culturii din Republica Armenia a avut o întrevedere cu domnul Ernest Öberlander-Târnoveanu, director general al Muzeului Național de Istorie a României, în vederea pregătirii expoziției dedicată patrimoniului cultural româno-armean De la Ararat la Carpați, planificată spre a fi găzduită de MNIR.

„Dincolo de prezența de altfel temporară a unei expoziții de o asemenea anvergură într-o instituție publică din România, credem că mesajul transmis publicului român, și nu numai, este acela de a ne aduce la o mai bună înțelegere a valorilor culturale comune”, a declarat secretarul de stat Alexandru Oprean.

Despre această expoziție, ministrul adjunct Nerses Ter-Vardanian a declarat: „Expoziția se vrea o expresie artistică a modului în care românii și comunitatea armeană au trăit împreună de 1000 de ani”.

E.S. domnul Nerses Ter-Vardanian  va participa, de asemenea, la întâlniri cu reprezentanți ai comunității armene din București și va vizita Muzeul Național de Istorie a României, Muzeul Național de Artă al României și Muzeului ”Theodor Pallady”. 

Galerie de imagini