Mergi la conţinutul principal

Ministerul Culturii și Identității Naționale, reprezentat la cel de-al 29-lea Forum Economic de la Krynica

Domnul Secretar de Stat Mihai Alexandru Gherghe a reprezentat, în data de 4 septembrie a.c., Ministerul Culturii și Identității Naționale, la lucrările celui de-al 29-lea Forum Economic de la Krynica, Polonia.

Acesta a participat activ la dezbaterile panelurilor „The culture of freedom” și „Building Social Capital in Times of Civilizational and Cultural Transformation”, în cadrul cărora s-a dezbatut importanța construirii capitalului social, cel care conferă societății de astăzi atribute precum expertiză, cunoaștere, informare și contribuie activ la dezvoltarea continuă și, implicit, la transformarea mediului economic și cultural.

Mai mult, au fost aduse în discuție teme actuale care privesc viitorul libertății în Europa Centrală și de Est și care analizează atent semnificația cuvântului „libertate”, într-o Europă de după 1989.

Forumul Economic din Krynica este cea mai mare conferință din Europa Centrală și de Est. În fiecare an, Forumul Economic, organizat la începutul lunii septembrie, reunește peste 4.500 de invitați internaționali. Acestea includ lideri politici, economici și sociali, precum și aproximativ 600 de jurnaliști. Invitații provin din peste 60 de țări din Europa, Asia și America. Misiunea Forumului este de a crea un climat favorabil dezvoltării cooperării politice și economice între statele membre ale UE și vecinii acestora.

Galerie de imagini