Mergi la conţinutul principal

Ministrul Culturii, George Ivașcu, într-o nouă vizită de lucru la Alba Iulia

Ministrul Culturii şi Identității Naționale, George Ivaşcu, s-a deplasat pentru a doua oară în municipiul Alba Iulia, în decurs de o lună, pentru a evalua, analiza şi avea discuții cu reprezentanți ai spectrului politic local, îndeosebi ai PSD, ai prefecturii şi ai mediului universitar, referitoare la manifestările organizate şi dedicate aniversării Centenarului Marii Uniri. 

Aşa cum a afirmat de fiecare dată, George Ivaşcu şi Guvernul României acordă o atenție deosebită acestui spațiu determinant şi simbolic al marelui eveniment, considerând Alba Iulia capitala de suflet a unirii tuturor românilor.

Cu acest prilej, Ministrul Culturii şi Identității Naționale, împreună cu deputați ai PSD, reprezentanți ai Ministerului Afacerilor Europene şi ai Prefecturii, au avut o întâlnire cu reprezentanții presei locale la care s-a pus în discuție preocuparea pe care o acordă Guvernul României manifestărilor dedicate Centenarului, acțiunilor şi măsurilor întreprinse până în acest moment la nivel național şi, în mod special, celor finanțate şi organizate în Alba Iulia. S-au reliefat acțiunile, obiectivele şi proiectele culturale care vor continua pe parcursul anilor următori.

Tot cu ocazia deplasării la Alba Iulia, Ministrul Culturii și Identității Naționale a participat la Reuniunea Aniversară a reprezentanților Misiunilor Diplomatice din România, cu titlul „România 100 - Diplomație, Educație şi Misiune”, organizată de  Universitatea „1 decembrie 1918” Alba Iulia, Consiliul Local şi Primăria Municipiului Alba Iulia, dar şi cu o largă participare a reprezentanților Corpului Diplomatic acreditat în România, ai Parlamentului României, ai Parchetului General, ai mediului universitar şi ai autorităților locale. În acest context, Ministrul Culturii, George Ivaşcu, a susținut o alocuțiune în care a reliefat rolul oamenilor de cultură în cristalizarea sentimentului național şi făurirea Unirii: „Așadar, cred că este momentul să aducem un omagiu corect și solemn celor mai generoși și hotărâți autori ai Marii Uniri din 1918: preotul de țară și învățătorul român. Tot ce am obținut atunci și tot ce putem visa să devenim de azi înainte li se datorează în primul rând lor, caznelor lor anonime și seculare.”

Galerie de imagini