Mergi la conţinutul principal

Ministrul Culturii și Identității Naționale în dialog cu Direcțiile Județene pentru Cultură, în cadrul seminarului “Management și bune practici în administrația culturală”

 

Vineri, 3 martie 2017 Ministerul Culturii și Identității Naționale a organizat la Râșnov, cu sprijinul Institutului Național de Cercetare și Formare Culturală, seminarul “Management și bune practici în administrația culturală”.

Evenimentul se încadrează într-un proiect amplu inițiat încă din anul 2016 și are ca obiectiv formarea continuă și instruirea specifică a personalului care încadrează direcțiile județene de cultură. Astfel, în cadrul lucrărilor seminarului au fost abordate în discuție teme ce țin de actualizarea cadrului legislativ pe domenii de referință precum achiziții publice, investiții, patrimoniu dar și gestionarea resurselor umane și financiare ale serviciilor deconcentrate ale ministerului.

Sâmbătă, 4 martie, în cadrul aceluiași seminar, domnul Ioan Vulpescu, Ministrul Culturii și Identității Naționale, a avut o întâlnire cu directorii direcțiilor județene de cultură. În cadrul întâlnirii au fost semnalate o serie de probleme cu care se confruntă direcțiile de cultură, cum ar fi nivelul scăzut al salarizării, dificultăți în ceea ce priveşte protejarea patrimoniului imobil, legislația actuală precum şi restrângerea rolului de reglementare în domeniu pe care direcțiile de cultură îl au în teritoriu. Ministrul Culturii și Identității Naționale și-a exprimat speranța că vor fi găsite soluții pentru rezolvarea acestor probleme.

 

Galerie de imagini