Mergi la conţinutul principal

Ministrul George Ivașcu, dialog cu manageri ai instituțiilor de spectacol subordonate MCIN

Ministrul Culturii și Identității Naționale, George Ivașcu, a avut astăzi, 22 octombrie 2018, o întâlnire cu managerii instituțiilor de spectacol subordonate Ministerului Culturii și Identității Naționale pentru a găsi, de comun acord, soluții pentru o mai bună funcționare a acestora și implicit, pentru a revitaliza și a promova cultura și arta spectacolului.

Dialogul survine în contextul alocării sumei de 1 miliard de euro pentru cultură prin Ordonanța de Urgență pentru aprobarea Programului de investiţii în domeniul Culturii.

Astfel, Ministrul George Ivașcu a cerut managerilor instituțiilor de spectacol să propună soluții viabile care să vină în întâmpinarea problemelor legate de salarizări, personal sau producție de spectacole. Mai mult, Ministrul Culturii și Identității Naționale a dorit să știe care sunt prioritățile, pentru a putea iniția o discuție cu Guvernul României și cu Ministerul Finanțelor Publice.

Cele două părți au fost de acord cu necesitatea stabilirii unui buget multianual, dat fiind modul atipic în care funcționează instituțiile de spectacol față de celelalte instituții, dar și necesitatea conceperii unui act normativ care să regleze specificitatea instituțiilor de acest fel.

Ministrul George Ivașcu a inițiat această întâlnire pentru a alcătui, alături de manageri, un grup de lucru prin care să se proiecteze un buget al instituțiilor de spectacol pentru anul 2019, buget care să evidențieze importanța patrimoniului cultural din teatru, operă, dans sau balet.

”Dialogul de astăzi este pasul firesc după alocarea bugetului, iar în acest context îmi doresc să mă ajutați ca împreună să realizăm o proiecție bugetară pentru anul 2019, dar și un cadru favorabil prin care să îmbunătățim funcționarea instituțiilor de cultură. Să considerăm că aceasta este o primă întâlnire din multe ce vom mai avea”, a conchis George Ivașcu, Ministrul Culturii și Identității Naționale.