Mergi la conţinutul principal

Ministrul George Ivașcu, întâlnire cu producători de filme din SUA și Marea Britanie 

Ministrul Culturii și Identității Naționale, George Ivașcu, a avut astăzi, 19 octombrie 2018, o întâlnire cu un grup de producători de film din Statele Unite ale Americii și Marea Britanie, prezenți în România pentru a trasa conceptele creative și detaliile viitoarelor proiecte ce vor fi filmate în țară.

Întâlnirea cu producătorul de filme Ciro Orsini, cu actorii și producătorii Simona Roman și Daniel Stisen a avut loc în contextul aprobării Hotărârii nr. 421/2018 de către Guvernul României în luna iunie 2018, pentru instituirea unei scheme de ajutor de stat privind sprijinirea industriei cinematografice.

Pe parcursul discuției, cele două părți și-au exprimat dorința de a crea o agendă comună de lucru prin care se vor face demersuri care să susțină producția de filme străine și atragerea de producători și actori de la Hollywood, în România.

Astfel, oaspeții au prezentat Ministrului George Ivașcu proiectele în desfășurare și au subliniat o serie de beneficii economico-culturale ce vor surveni în industria cinematografică românească, cu precădere crearea de noi locuri de muncă, atât pentru cei din industria de profil, cât și pentru cei din domeniile conexe, România putând beneficia, astfel, de expunere internațională la nivel înalt, în domeniul cinematografiei.

« Am speranța că veți reveni în România într-o vizită extinsă, pentru a vă putea inspira din locurile și peisajele variate de aici, ca parte a procesului creativ de concepere de scenarii și producții noi ce se vor filma în țara noastră » , a menționat Ministrul Culturii și Identității Naționale, George Ivașcu.

 

Galerie de imagini