Mergi la conţinutul principal

România la Târgul Internațional de Carte de la Istanbul | 12-15 noiembrie 2016

ROMÂNIA PARTICIPĂ LA TÂRGUL INTERNAȚIONAL DE CARTE DE LAISTANBUL, DESFĂȘURAT ÎN PERIOADA 12-15 NOIEMBRIE 2016

 

  • Scriitorii Simona Antonescu și Ștefan Manasia sunt invitații Ministerului Culturii la ediția din acest an a Târgului Internațional de Carte de la Istanbul
  • Scriitoarea și traducătoarea Niculina Oprea participă la același eveniment la invitația Institutului Cultural Român „Dimitrie Cantemir” din Istanbul 
  • La standul României din cadrul complexului expozițional TUYAP și la Institutul Cultural Român „Dimitrie Cantemir” din Istanbul vor avea loc lecturi, lansări de carte și dezbateri. 

 

După ce în 2015 România a fost invitată de onoare a Târgului Internațional de Carte de la Istanbul, participând cu o importantă de delegație de scriitori din toate generațiile, anul acesta continuă tradiția participării românești la cel mai important târg de carte din Turcia.

 

Invitații Ministerului Culturii sunt scriitorii Simona Antonescu, laureată a premiului de debut al Uniunii Scriitorilor din România pe anul 2015 pentru romanul „Fotografiile Curții Regale” (Editura Cartea Românească), și Ștefan Manasia, nominalizat la Premiile revistei “Observator Cultural” pe anul 2015 pentru volumul de poezie “Cerul senin” (Editura Charmides). Invitata ICR Istanbul, Niculina Oprea, poetă, traducătoare și eseistă, a publicat în 2016 volumul „Timp îngemănat”, traducere din opera poetului turc Enver Ercan. În cadrul târgului va fi lansat volumul „Medcezir Arasinda/ Între flux și reflux” de Niculina Oprea apărut la editura Yasak Meyve în octombrie 2016, în traducerea poetului turc Erkut Tokman.

 

La standul României din cadrul complexului expozițional TUYAP și la Institutul Cultural Român „Dimitrie Cantemir” din Istanbul vor avea loc lecturi, lansări de carte și dezbateri, în compania traducătoarei Leila Unal, care a semnat versiunea în limba turcă a numeroase titluri din literatura română contemporană.

 

Ministerul Culturii sprijină participarea scriitorilor români la importante târguri și festivaluri literare din străinătate, promovând dialogul între culturi și asigurând deschiderea industriei editoriale din România către piața internațională.

 

Sponsori: SC Kandia SA, Domeniile Sâmburești, Aqua Carpatica

 

Birou de presă:

Tel.: 021/224 39 47;

e-mail: presa@cultura.ro