Mergi la conţinutul principal

Participarea României la cea de-a 58-a Expoziție Internațională de Artă - La Biennale di Venezia

„Conversaţii neterminate asupra importanţei absenţei" (titlul original: Unfinished Conversations on the Weight of Absence) se deschide pe 9 mai 2019, la Pavilionul României din Giardini della Biennale, în Veneția.

 Participarea României la cea de-a 58-a Expoziție Internațională de Artă – La Biennale di Venezia este organizată de Ministerul Culturii și Identității Naționale, Ministerul Afacerilor Externe și Institutul Cultural Român și se va desfășura în două locații: Pavilionul Național și Noua Galerie a Institutului Român de Cultură şi Cercetare Umanistică de la Veneţia, Campo Santa Fosca, Palazzo Correr, Cannaregio 2214. Deschiderea din Pavilionul României din Giardini della Biennale va avea loc pe 9 mai, la ora 17:30, iar deschiderea de la Galeria Nouă va avea loc pe 10 mai, la ora 18:00.

Expoziția curatoriată de Cristian Nae, avându-l drept comisar pe Attila Kim, prezintă lucrările artiștilor români Belu-Simion Făinaru, Dan Mihălțianu și Miklós Onucsán, și va putea fi vizitată în perioada 11 mai - 24 noiembrie 2019.

Expoziția cuprinde versiuni contemporane ale unor proiecte semnificative de artă post-conceptuală, realizate de artiști ale căror traiectorii, cuprinzând peste patruzeci de ani de activitate, extind geografia artei contemporane construită în funcție de categorii naționale. Incluzând diaspora românească, ea relevă concomitent mobilitatea culturală a acestor lucrări de artă în spațiu și timp, spune curatorul Cristian Nae.

 

Mai multe informații sunt disponibile la :  

www.unfinishedconversations.ro/press

www.unfinishedconversations.ro