Mergi la conţinutul principal

Perspective de colaborare culturală România – Sultanatul Oman

Ministrul Culturii și Identității Naționale, Valer-Daniel Breaz, a avut astăzi, 14 iunie a.c., o întâlnire de lucru cu secretarul general al Ministerului Afacerilor Externe al Sultanatului Oman, Sayyid Badr Bin Hamad bin Hamood Albusaidi, aflat în vizită oficială în România.

Cei doi oficiali au agreat că atât România, cât și Sultanatul Oman sunt două țări posesoare ale unor comori culturale cu valoare deosebită. Astfel, apare necesitatea de pune bazele unei colaborări în ceea ce privește promovarea și fructificarea patrimoniului cultural al celor două țări.

Printre propunerile discutate s-a numărat realizarea unor proiecte comune în domeniul culturii și artelor spectacolului, prin înfrățirea Operei Naționale București cu Opera din Muscat, Oman. Prin acest parteneriat ar urma să se realizeze un schimb de spectacole și artiști, pe cele două scene.

În vederea promovării artei vizuale, cele două părți au propus organizarea de expoziții temporare atât în cadrul Muzeului Național de Artă al României, cât și în cadrul Muzeului Național din Oman. De asemenea, a fost discutată oportunitatea de a trimite un ansamblu folcloric românesc pentru a participa la festivalul „Oman World Folk Music Festival”, care va avea loc în Oman, în perioada 16 - 18 ianuarie 2020.

Un alt aspect important, discutat cu delegația omaneză prezentă la Ministerul Culturii și Identității Naționale, a fost elaborarea unui program de schimb cultural în ceea ce privește specialiștii în restaurarea obiectelor de patrimoniu.

Galerie de imagini