Mergi la conţinutul principal

Resurse Internaționale

D’Art 49: International Culture Networks

Raport care prezintă beneficiile participării la rețele culturale internaționale. Sunt prezentate peste 50 de rețele din 32 de țări din Europa, Africa, America, Asia.

Promoting Access to Culture via Digital Means, 2015

Prezintă pe scurt impactul celor mai noi progrese tehnologice și digitale asupra sectorului cultural, în special asupra instituțiilor culturale. Este analizat modul în care comunicarea prin canale clasice și unidirecționale a fost înlocuită de instrumente interactive, platforme și mesaje direcționate către grupuri țintă, dar și efectele pe care acest nou mediu de comunicare le are în ceea ce privește relația cu publicul, participarea și implicarea în cultură, procesul de co-creație etc.

New Business Models in the Cultural and Creative Sectors, 2015

Studiul  identifică principalele tipuri de noi modele de afaceri din sectoarele culturale și creative, modele care au o abordare cu adevărat inovatoare, specifică acestor sectoare

Use of Structural Funds for Cultural Projects, 2012

Studiu privind utilizarea fondurilor structurale pentru proiecte culturale

Creating, innovating, disrupting through A&B organisations, 2014

Cercetare privind interacțiunea dintre arte și sectorul de afaceri.

Good Practice Report on the Cultural and Creative Sectors’ Export  and Internationalization Support Strategies, 2014

Raport despre bunele practici privind exportul și internaționalizarea strategiilor de sprijin pentru sectoarele culturale și creative.

The role of public arts and cultural institutions in the promotion of cultural diversity and intercultural dialogue, 2014

25 de experți din țările UE analizează exemple de politici și de practici ale instituțiilor publice care se adresează unui public cât mai divers. Studiul abordează provocările-cheie și analizează factorii de succes.