Mergi la conţinutul principal

Rezultat prima etapă | concurs de proiecte pentru reprezentarea României la Bienala de Artă de la Veneția 2017

REZULTATELE

Primei etape de jurizare a Concursului național pentru selectarea proiectului care va reprezenta România la cea de-a 57-a ediție a Expoziției Internaționale de Artă – la Biennale di Venezia

 

În data de 13 decembrie 2016, la sediul Ministerului Culturii din Bd.Unirii nr. 22, sector 3, a avut loc procedura de selecție a proiectelor semifinaliste înscrise în cadrul Concursului național pentru selectarea proiectului care va reprezenta România la cea de-a 57-a ediție a Expoziției Internaționale de Artă – la Biennale di Venezia.

Potrivit Ordinului Ministrului Culturii cu nr.4006/2016, Comisia de selecție a avut următoarea componență:

  1. Arh. Attila Kim, Comisar
  2. Cristian Alexandru Damian, Referent principal, Institutul Român pentru Cultură și Cercetare Umanistică din Veneția
  3. Igor Efrem Zanti, Director, Institutul European de Design din Veneția
  4. Fabio Cavallucci, Director, Centrul de Artă Contemporană “Luigi Pecci“ din Prato
  5. Călin Dan, Director general, MNAC
  6. Adrian Bojenoiu, Curator independent
  7. Anca Drăgoi, Secretar de Stat, Minsterul Culturii

În cadrul ședinței, comisia a primit spre evaluare un număr de 7 proiecte, dintr-un total de 9 proiecte, și a procedat la evaluarea acestora acordând punctaje (Anexă) pentru criteriile prevăzute în Regulamentul de organizare a Concursului național pentru selectarea proiectului care va reprezenta România la cea de-a 57-a ediție a Expoziției Internaționale de Artă – la Biennale di Venezia, publicat pe paginile de internet ale Ministerului Culturii, Ministerului Afacerilor Externe și Institutului Cultural Român.

În urma centralizării punctajelor acordate de fiecare membru al comisiei, au fost desemnate următoarele proiecte semifinaliste:

1.

 

Titlu:

 

O mie de tranziții. Munca artistului după schimbarea lumii

 

 

Autori:

 

Cătălin Gheorghe, Cristian Nae, Dan Acostioaei, Matei Bejenaru, Anca Benera, Arnold Estefan, Iulia Toma, Claudiu Cobilanschi

 

 

Punctaj:

 

87,28

 

2.

 

Titlu:

 

Geta Brătescu-Apariții

 

 

Autori:

 

Geta Brătescu, Magda Radu, Corina Bucea, Diana Ursan, Raymond Bobar, Dan Burzo, Frederic Eyl, Steffen Oestreich, Marian Manten

 

 

Punctaj:

 

79,85

 

3.

 

Titlu:

 

Creatura creativă

 

 

Autori:

 

Cristina David, Ana-Maria Machedon, Alexandru Bounegru

 

 

Punctaj:

 

65,42

 

Potrivit Regulamentului de organizare a Concursului, juriul va invita reprezentantul sau reprezentanții fiecărei echipe semifinaliste (pot fi prezenți la această intâlnire maxim trei persoane dintre cele enumerate în formularul de înscriere, Anexa 1) la o sesiune de detaliere a proiectului și pentru a comunica concurenților în scris și verbal temele de aprofundare și cerințele specifice în vederea întocmirii documentației care se va preda pentru Etapa a II-a de jurizare. Juriul nu poate solicita schimbarea conceptului prezentat în Etapa I sau a altor elemente definitorii din punct de vedere curatorial, artistic sau arhitectural.

Participanţii la Concurs pot depune contestaţii privind exclusiv modalitatea în care a fost respectat regulamentul de organizare a Concursului, la sediul Ministerului Culturii, în atenţia Compartimentului Monumente de For Public, Bd. Unirii, nr. 22, sector 3, cod 030833, Bucureşti, până la data de 20 decembrie 2016, ora 14.00. Acestea vor fi analizate şi soluţionate în termen de maximum cinci zile lucrătoare de la data expirării termenului de depunere a contestaţiilor de către o Comisie de soluţionare a contestaţiilor, numită prin Ordin al Ministrului Culturii.