Mergi la conţinutul principal

Secretarul de stat Alexandru Oprean, întrevedere cu comisarul european Mariya Gabriel

Cu ocazia vizitei de lucru în România, doamna Mariya Gabriel, comisar european pentru economie și societate digitală, a avut o întrevedere cu domnul Alexandru Oprean, secretar de stat în cadrul Ministerului Culturii și Identității Naționale.

La întâlnire au mai participat doamnele Manuela Catrina, secretar de stat în Ministerul Comunicațiilor și Societății Informaționale, și Irina Lucan-Arjoca, director general adjunct al Oficiului Român pentru Drepturile de Autor.

În cadrul întrevederii au fost abordate aspecte legate de propunerea de Directivă privind dreptul de autor în piața unică digitală, România fiind în prezent în proces de definitivare a poziției naționale. De asemenea, comisarul european a informat partea română cu privire la noile inițiative care vor fi lansate de Comisia Europeană privind platformele de conținut ilegal și fake news și a adresat mulțumiri oficialului MCIN pentru poziția exprimată de România pe marginea  propunerii de regulament privind prevenirea geoblocării nejustificate și a altor forme de discriminare bazate pe cetățenia sau naționalitatea, domiciliul sau sediul clienților pe piața internă și de modificare a Regulamentului (CE) nr. 2006/2004 și a Directivei 2009/22/CE.

Nu în ultimul rând, secretarul de stat Alexandru Oprean a reiterat sprijinul părții române pentru inițiativele legislative europene din domeniu, susținând totodată o abordare care să permită transpunerea adaptată a acestora în legislația națională.

Galerie de imagini