Mergi la conţinutul principal

Secretarul de stat Alexandru Oprean, prezent la München la Zilele Culturii Române 2017

În perioada 7-8 noiembrie a.c., la invitația Consulatului General al României și a Asociației Pentru Promovarea Culturii și Tradiției Române (GE.FO.RUM), secretarul de stat Alexandru Oprean s-a aflat într-o vizită oficială la München, Republica Federală Germania.

Marți, 7 noiembrie a.c., domnul secretar de stat Alexandru Oprean a avut o întâlnire cu Prof. Dr. Andreas  Otto Weber, directorul Haus des Deutschen Ostens, secretar de stat și coordonator al secției Cultură și Formare. Haues des Deutschen Ostens este o instituție culturală ce organizează anual o serie de evenimente în domeniul culturii și formării și are în vedere organizarea unor activități legate de celebrarea Centenarului Marii Uniri de la 1918. Astfel, cu această ocazie, demnitarul român a mulțumit pentru inițiativele instituției și a discutat împreună cu omologul său eventuala implicare a părților în organizarea acestora. 

În acceași zi, începând cu ora 18:00, demnitarul român a participat la deschiderea oficială a Zilelor Culturii Române 2017, eveniment organizat de către Forumul Germano-Român în parteneriat cu Consulatul General al României la München. În cadrul Zilelor Culturii Române 2017 vor avea loc conferințe, mese rotunde dar și un Festival de Film Românesc. La evenimentul de deschidere au participat înalți oficiali ai Cancelariei de Stat a Bavariei, reprezentanți ai corpului diplomatic acreditat la München, precum și ai mediului academic și ai comunității românești din sudul Germaniei.

În discursul său, secretarul de stat Oprean a reconfirmat relațiile culturale excelente pe care România le are cu Germania și a încurajat la o colaborare reciprocă și mai fructuoasă, date fiind valorile comune pe care atât România, dar în special comunitatea românească din Bavaria, le împărtășesc cu poporul german.

Miercuri, 8 noiembrie, Alexandru Oprean a avut o întâlnire cu partenerii culturali români din München. În cadrul discuțiilor au fost abordate aspecte legate de efortul comun ce va fi depus pentru o cât mai bună reprezentare culturală a României și a comunității românești în anul aniversar ce va urma.

Galerie de imagini