Mergi la conţinutul principal

Sezonul cultural Româno-Francez

 

Sezonul Cultural are o tradiție în Franța de 60 de ediții  organizate în mai mult de 30 de ani.

Programul este coordonat de către Institutul Cultural Francez din Paris în strânsă colaborare cu alte ministere și agenții ( Ministerul Economiei, Ministerul Sportului, Ministerul Culturii, Ministerul Educației și Cercetării și altele).

Sezonul Cultural România-Franța va avea loc în perioada 1 decembrie 2018 - 30 iunie 2019, marcând astfel Centenarul creării României moderne. Acest proiect va pune în valoare relațiile bilaterale România-Franța în domeniul culturii, printr-o gamă largă de evenimente care pun accentul asupra creației contemporane, tineretului, cercetării și inovării.  Evenimentele se vor desfășura în ambele țări, fiind vizate activitățile artistice, culturale, științifice și educaționale.

Pentru pregătirea participării României la acest program cultural comun, a fost înființat Comitetului de organizare format la nivel de secretar de stat și experți desemnați de către Administrația Prezidențială, Ministerul Afacerilor Externe alături de Ambasada României la Paris, Ministerul Culturii, Institutul Cultural Român, Ministerul Apărării Naționale și Cancelaria Prim-ministrului. Comitetul de organizare va fi condus de comisarul desemnat al Sezonului Cultural. Acesta a fost numit prin ordin comun în urma consultării între Ministerul Afacerilor Externe, Ministerul Culturii și Institutul Cultural Român. Comisarul Sezonului va fi sprijinit în activitatea sa de un Consiliu Consultativ format din trei membri, personalități ale lumii culturale și societății civile, numiți prin Ordin al Ministrului Culturii. Aceștia vor avea rolul de a acționa ca ambasadori ai Sezonului cultural în rândul societății civile și al mediului de afaceri.