Mergi la conţinutul principal

Teatrul Național de Operetă și Musical ”Ion Dacian” împlinește 67 de ani

În urmă cu 67 de ani, în seara zilei de 7 noiembrie 1950, a fost inaugurat cu premiera „Vânt de libertate” de Isaak Dunaevski Teatrul de Stat de Operetă, înființat în același an printr-o hotărâre a Consiliului de Miniștri. Cu acest prilej, ministrul culturii și identității naționale, domnul Lucian Romașcanu, transmite următorul mesaj:

„În cei 67 de ani de existență, actualul Teatru Național de Operetă și Musical ”Ion Dacian” a încântat cu spectacolele sale milioane de spectatori din țară și din străinătate și a adus în fața noastră artiști care și-au pus viața în slujba acestei arte, dintre care îi amintesc pe maeștrii Ion Dacian și Nae Roman. 

În ciuda performanțelor sale, începând cu anul 1986 instituția s-a confruntat cu o problemă majoră: lipsa unui spațiu dedicat, a unei săli proprii. O situație dificilă, pe care sper să o rezolvăm cât de curând, iar acest periplu vechi de 31 de ani să înceteze. Există o salã construitã aproape integral, sunt speranțe ca ea să fie pe deplin funcțională până în august anul viitor. Până atunci vom face toate demersurile pentru ca Opereta să funcționeze decent și previzibil pentru iubitorii săi. 

La ceas aniversar, le urez artiștilor și întregului personal al Teatrului Național de Operetă și Musical ”Ion Dacian” un sincer ”La mulți ani!”, le mulțumesc pentru dedicația lor chiar și în momente mai puțin fericite și am convingerea că vor continua să își facă meseria cu aceeași pasiune și devotament.

 

Lucian Romașcanu,

Ministrul Culturii și Identității Naționale”