Mergi la conţinutul principal

ZILELE EUROPENE ALE PATRIMONIULUI Ediţia a XXVII - a, 2019

Patrimoniul cultural reprezintă o parte esențială a culturii și identității naționale, o resursă primordială care ne ajută să înțelegem cine suntem cu adevărat. Acesta nu este întâlnit doar în arhitectură, literatură sau artă, ci și în meșteșugurile și deprinderile moștenite de la străbunii noștri, martori ai diferitelor culturi care au influențat România și istoria acesteia.

În fiecare an, în luna septembrie, milioane de cetăţeni sunt invitaţi să viziteze monumente istorice sau să ia parte la evenimente  prin care cunosc patrimoniul cultural din întreaga Europă cu ocazia Zilelor Europene ale Patrimoniului (ZEP), organizate la iniţiativa comună a Consiliului Europei şi a Uniunii Europene.

Vă invităm să participați la ediția de anul acesta a Zilelor Europene ale Patrimoniului, în România, care se desfășoară sub tematica:  Biblioteca, arhiva trezorieri de patrimoniu cultural. Ajunse la ediția cu numărul XXVII, evenimentele din cadrul Zilelor Europene ale Patrimoniului se vor desfășura preponderent sâmbătă, 14 septembrie 2019, dar și pe parcursul lunilor octombrie și noiembrie.

Din anul 1992 şi în România, Zilele Europene ale Patrimoniului oferă participanţilor ocazia să descopere nu numai monumente istorice, dar și patrimoniul cultural mai puţin cunoscut care, în mod obişnuit, nu sunt accesibile publicului larg. Evenimentele culturale organizate cu acest prilej, se adresează tuturor cetăţenilor oferindu-le un mediu istoric atractiv ce favorizează comunicarea interpersonală.

Documente anexate:

- Lista evenimentelor care au loc, în România, cu ocazia Zilelor Europene ale Patrimoniului 2019